magyar.jpgAz 1920-as Trianoni békeszerződés értelmében a teljes felvidék elszakadt Magyarországtól, és Csehországhoz csatolva létrejött Csehszlovákia.

A kollektív bűnösség elvén, amely alapján addig zsidók százezreit irtották ki, most magyarokat kezdtek üldözni. Elvették tőlük emberi jogaikat, otthonukat, elszakították őket testvéreiktől, rokonaiktól, rosszabb esetben vonatra pakolták őket.

1920 óta kissebségként élnek saját hazájukba. Egy megvetett, gyűlölt kisebbségként.

Szlovák politikusok újra- és újra ebből a gyűlöletből csinálnak maguknak politikai tőkét. A magyarverések évről- évre felújulnak. Az asszimiláció nyílt és tudatos.

Szlovák lakótelepeket hoznak létre többségben magyar lakta falvakban, hogy a statisztika jól mutasson! Etnikai tisztogatás…

87 év megpróbáltatás után vészesen fogynak, de a többség kitart.

Fogynak, mert Magyarország, ahelyett, hogy segítene nekik megmaradni magyarságukban, úgy viselkedik velük, mint egy átkozott mostoha.

Autonómia? Ugyan már! Kettősállampolgárság? Nem kell az nekik!

A nagy nehezen kiharcolt magyar iskolák is egy kisegítő szintjén vannak. Aki azt szeretné, hogy valami legyen a gyerekéből, annak esze ágába sincs oda íratni a gyermekeit. Képzetlen, az irodalmi magyart nem ismerő tanárok próbálkoznak ott a tanítással. (Tisztelet a kivételnek!)

Szlovákia érdektelenség, gyűlölet miatt, vagy schengentől félve hátat fordít a déli területeknek, Magyarország pedig szintén a hátát mutatja saját népének.
 
A két fal közé rekedt nép kopogtat mindkét falon. Az egyiken ajtó nyílik, és valaki kiszól: „Ide csak akkor jöhetsz be, ha elfelejted, hogy ki vagy, és soha többet nem szólalsz meg anyanyelveden.”
 

A másik falon is kinyílik egy ajtó résnyire. Ezrek tolják belülről. Majd az ezrek elé egy vékony férfi áll. Gúnyosan kinéz, arcul köpi a fal közé rekedteket, majd becsapja az ajtót.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr195386415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása