HotFood.jpg

Mindannyian láttunk már embereket, akiknek beletorzult az arca a forró ételek, italok fogyasztásába. Hiába voltak fájdalmaik, a rossz beidegződéseiknek „köszönhetően” mégsem várták meg, míg kihűl az enni-, innivaló. Vagy te is ebbe a csoportba tartozol?

Mégis milyen káros hatásai vannak a túl forró ételek, italok fogyasztásának? 

  • a nyelv ízlelőbimbói órákra, súlyosabb esetekben néha napokra elhalhatnak
  • száj-, nyelőcső nyálkahártyájának károsodása
  • gyomor nyálkahártya károsodása, hosszú távon gyomorfekély
  • emésztőnedveink és enzimjeink optimális, nem túl magas hőmérsékleten működnek megfelelően
  • fogzománc károsodása
  • a túl forró vízben áztatott kamilla- és gyümölcstea filter értékes hatóanyagokat veszít.

Ezek viszonylag triviális dolgok, az emberiség nagyobbik fele mégsem tartja be a szabályokat.

Mi a mérce?

A legjobb mérce, hogy ha gőzölög, nem esszük, isszuk meg. Várjunk addig, amíg elfogadható mértékben kihűl. Ennyire egyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr195370653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása