goodorbad.jpgAz élet nem mindig igazságos. Mindenkinek vannak problémái, mindenkivel történtek már rossz dolgok, és minden bizonnyal ezután is fognak. Valószínűleg nem túl gyakran lesz olyan pillanat az életedben, amikor azt tudod mondani, hogy “abszolút semmi problémám nincsen”. A rossz dolgokkal meg kell tanulnod együtt élni. És eszedbe vésni valamit.

“Ne a bajaidat tartsd számon, hanem mindazon jót, amelyben részesültél.” (Kínai közmondás)

Bármilyen pozitív változásban is legyen részed, új helyzetek új problémákat szülhetnek. Még ha ötösöd is van a lottón, olyan jellegű problémáid lesznek, amelyek azelőtt sosem voltak.

Hogyan gyakorolhatod ezt a felfogást?

  • Este elalvás előtt sorold fel magadban azokat a dolgokat, amelyekért hálás lehetsz, majd azokat a jó dolgokat, amelyek aznap történtek veled. Nem kell nagy csodákra visszaemlékezni, néha elég egy jó beszélgetés, egy nevetés, egy bármilyen szempontból kellemes pillanat.
  • A gondolatnak elképesztő ereje van. Gondolj sokat a jó dolgokra, és hessegesd el jó gondolatokkal a negatív dolgokat!
  • Emlékezz, hogy milyen sokan vannak, akik nálad sokkal rosszabb helyzetben vannak. Valószínűleg fel tudsz sorolni a környezetedből nem egy embert, akivel nem szívesen cserélnél…
  • Soha nem az a rossz, ami történik, hanem ahogyan az eseményhez hozzáállsz, amit arról gondolsz. Sokszor utólag derül ki, hogy nagy szerencse volt, hogy az adott dolog megtörtént.

Hamletnek nagyon igaza volt, amikor azt mondta: “… mert nincs a világon se jó, se rossz; gondolkodás teszi azzá.”

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr935370712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása