Szerintem ez áll majdnem minden kifogás mögött. Segítek levetkőzni ezt a mentalitást, mert a sportolás és mozgás mellőzése már viszonylag rövid távon is az egészségedbe kerülhet!

Elég sok hátrányod származhat abból, ha nem sportolsz rendszeresen. Elhízás, méreganyagok felhalmozódása a szervezetben, betegségekre való hajlam megnövekedése (szív-  és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, stb.), kedvetlenség, levertség érzése, izom merevség, rossz alvás, kisebb fizikai teljesítőképesség, a szervezet és szervek rossz oxigén ellátása, és még sorolhatnám.

Mindez nem rettent el?

  • Egy rendszeresen sportoló ember aktív életet fog élni még idős korában is, míg nem sportoló társa még mozogni is alig bír majd.
  • Egy rendszeresen sportoló ember idős korában is sportolni fog, illetve a hobbijának élni, míg nem sportoló társa valószínűleg kórházról kórházra jár különböző súlyos betegségekkel.
  • Egy rendszeresen sportoló ember sokkal aktívabb szerelmi életet él idősebb korában is, míg nem sportoló társa erről kénytelen lesz jóval idő előtt lemondani.
  • Egy rendszeresen sportoló ember még idősebb korában is kellemes megjelenésű, míg nem sportoló társáról ez nem igazán mondható el.

A döntést minden nap meghozod azzal, hogy sportolsz, vagy sem.

Velem is előfordult néha, hogy semmi kedvem nem volt mozogni, sportolni, mégis rávettem magam, aztán valami furcsa dolog történt. Edzés után nagyszerűen éreztem magam, mintha kicseréltek volna. Ez azért van, mert a sport boldogsághormont termelő folyamat!

Teremts olyan helyzetet, amelyben a sportot mind inkább élvezhetővé tudod tenni, hagyd abba a kifogások gyűjtögetését, és lépj előre az egészséged megőrzése érdekében! Sportolj rendszeresen!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr135366136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása