fuves 2013.06.22. 20:15

Mi a gazdagság?

health_is_wealth.jpgA gazdagságnak sok meghatározását láttam már, de nekem az egyik legszimpatikusabb a “Háromlábú szék” nevű elmélet volt. Eszerint a gazdagság nem egyszerűen a pénz függvénye, hanem három fontos dolog együttes megléte, különben - eszerint a meghatározás szerint - nem mondhatod magad gazdagnak.

Mi ez a három dolog?

  • természetesen az egyik alapfeltétele a pénz. De hiába van sok pénzed, ha hiányzik az
  • egészség. Valószínűleg legtöbbünknek eszébe sem jutna elcserélni az egészségét egy halom pénzért. De mi hiányzik még a gazdagsághoz a pénzen és egészségen kívül? Hát a
  • szabadidő. Nem sokat érsz a sok pénzzel és egészséggel, ha alig van lehetőséged élvezni a gyümölcsét…

Ha gazdag szeretnél lenni, ne csak a pénzt hajszold! Úgyanúgy fektess energiát az egészséged folyamatos megőrzésére, és arra, hogy a megszerzett pénzeden olyan dolgokat vegyél, amelyek pénzt hoznak a házhoz, nem pedig elviszik a munkád gyümölcsét. Ez az utolsó talán az egyik legnehezebb “láb” a három közül, és a legnagyobb kihívás a valódi gazdagság és a teljes szabadság elkéréséhez.

Egyetértesz vagy tiltakozol? Akkor szerinted mi a gazdagság?

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr485370699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása