avoid_alcohol.jpegVendégségbe vagy hivatalos, esetleg valami nagy ünnep van a rokonságban, kínálgatnak mindenféle “jóval”. Egy halom házilag készített, agyoncukrozott süteménnyel, kólával, UV-zöld üdítőitallal. Ilyenkor aztán mindig “kötelező” enni valamit. Te hogyan kezeled ezt a helyzetet?

Az én véleményem az, hogy nem kell mindent elfogadnunk puszta udvariasságból. Sem rokonoktól, sem barátoktól, sem idegenektől.

Innivalók

A legtöbb háztartásban van ásványvíz, esetleg szódavíz is, inkább ezekből kérjünk, mint mesterséges adalékanyagokkal, cukorral, miegymással “szennyezett” üdítőitalokból. Végső menedéknek ott van a csapvíz, ami ugyan nem a legjobb választás, de még mindig a legkevésbé rossz alternatíva.

Sütemények

Nem szükséges puszta illendőségből degeszre enned magad magas cukortartalmú süteménnyel. Senki előtt nem kell szégyelni, hogy igenis odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit eszel. Nem tartozol mélyreható magyarázattal senkinek, hogy miért csak egyet fogadsz el, vagy miért nem kérsz ebből vagy abból. Elég ha arra hivatkozol, hogy nem vagy különösebben édesszájú.

A sütemények közül különösen azokat kerüld, amelyek színesek, vagy émelyítően cukrosak!

Ha úgy döntesz, hogy elfogadsz némi süteményt, csak annyit fogyassz, amennyi után még nem érzed magad kellemetlenül eltelítve. A magas cukortartalmú sütemények fogyasztása nagyobb mennyiségben hosszú távon akár cukorbetegséghez is vezethet, hiszen abnormálisan sok finomított fehércukrot tartalmaznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr645370761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása