playing-tennis.jpgUnod a futást? Nem vonz a fitnesstermek világa? Minden ember más, viszont mindenkinek szüksége van sportolásra, mozgásra, ha egészséges szeretne maradni. Számodra lehetséges, hogy a legjobb választás egy olyan játékos sport, amelyben nagyon izgalmas helyzeteket élhetsz át, azonban - ha már kicsit belejöttél és nem csak bohóckodni mész le - attól sem kell tartanod, hogy nem dolgoz meg eléggé…

Én a játékos sport kedvelőinek a labdajátékokat tudom leginkább ajánlani. Számos lehetőséged van aszerint, hogy csak párban, vagy akár csapatokban is van alkalmad játszani.

Tenisz

Közepes árkategórájú sport, ha rendszeresen ugyanoda jársz, ismerősként gyakran kedvezményt is kaphatsz. Ha már kicsit belejöttél, és hozzád hasonló tudásszintű ellenféllel játszol, egyáltalán nem lehet puhány sportnak nevezeni… Télen fedett pályákat biztosítanak, igaz, ekkor az árak is az egekbe szöknek.

Ping-pong

Noha nem edzi meg annyira a szervezetet, mint mondjuk a tenisz, rendkívül izgalmas sport, teljesen kezdő sportolóknak is ideális. Számos iskolában, kollégiumban, sportcsarnokban van lehetőségünk játszani, de ha nem fúj a szél, vagy nincs hóvihar, akár játszótereken is űzhetjük  (Ehhez mondjuk nem árt venni egy hálót.)

Kosárlabda

Kis csapatokban, de akár párban is játszhatunk sportpályákon, nulla forintért.

Futball

Ezen nincs mit ragozni, az egyik legnépszerűbb hazai sport. Kimondottan csapatjáték, de minden mozgás jobb, mint a semmi mozgás, ketten-hárman is meg lehet próbálkozni vele (persze sajátos szabályok alapján, például egymásnak passzolgatások). Pályát a legkisebb falvakban is találhatsz.

Lábtengó

Ha olyan helyen laksz, ahol van lehetőséged játszani (van pálya), ez is nagyszerű móka, és hasznos mozgás.

Röplabda

Nem találunk minden városban pályát, de ahol van, és be tudunk jutni, rendkívül izgalmas meccseket játszhatunk. Minimum 4 fő kell az élvezetes játékhoz.

Fallabda (squash)

Ma még sajnos viszonylag drága, de egyre népszerűbb sport, és úgy látom, hogy az árak is csökkenő tendenciát mutatnak. Rendkívüli mértékben javítja az állóképességet, ha nem csak komolytalankodni mész le. A legtöbb nagy és közepes városban már találsz pályát.

Ezek a lehetőségek mindenki számára adottak. A labdajátékok öröme feledteti velünk a “kötelező” mozgás érzetét, ezért ha nem különösebben vagy sportmániás, válassz ezek közül mozgásformát. Szerezz partnereket a játékhoz! Mert sportolni mindenkinek kell, aki egészséges szeretne maradni. Enélkül minden nappal sokkal gyorsabban haladsz az öregedés felé. Rendszeres sporttal viszont rá tudsz lépni a “fékpedálra” , és ha idős korodra is megmarad a sport szeretete, sok évet le fogsz tudni tagadni a naptári éveid számából.

Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr15369334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása