acq_success.jpgBiztos sokszor gondoltad úgy, hogy az élet igazságtalan amiatt, hogy egyesek már tinikorukban lakást, autót kapnak, míg neked keményen meg kell küzdened a legapróbb dolgokért is, hát még ezekért. De biztos, hogy hátránynak kell ezt tekintened? Valójában komoly előnyöket hordoz a nélkülözés, amelyeket csak akkor vagy képes felfogni, ha alaposan a dolgok mögé nézel.

Miért is?

  • Mert semmit nem fogsz eleve adottnak tekinteni, így képes leszel értékelni a legapróbb dolgokat is.
  • Mert ahhoz, hogy igazán meg tudd becsülni, amid van, alaposan ismerned kell azt az érzést, hogy milyen, amikor még nincs meg. Az életet is azok képesek a legteljesebben élni, legjobban értékelni, akik megtapasztalhattak valamilyen halálközeli „élményt”.
  • Mert értelmes célokat tűzhetsz magad elé, amelyek irányt adnak az életednek, amelyek kikapcsolnak, lekötnek a mindennapokban.
  • Ha sikerül magadban kifejlesztened a sikeresség tudományát, sokkal könnyebben felállsz egy esetleges bukás, kisebb-nagyobb kudarc után, mint az, akinek automatikusan az ölébe hullott minden.
  • Talán egészen más lenne a jellemed, aminek nem biztos, hogy örülnél.
  • Mert az is a tiéd lehet, amit soha nem kaphat meg az, akinek eleve adott volt minden: a saját magad által kitűzött, majd önerőből megvalósított cél elérése után érzett büszkeség, sikerélmény.

 

„Mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül, hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.” (Gabriel Garcia Marquez)

És ez itt a lényeg. Nem mindegy, hogy felvonóval mentél fel a hegytetőre, vagy képes voltál megmászni azt. Az utóbbi az igazi, vérbeli játékosok színtere…

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr25370796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása