fuves 2013.05.25. 19:02

Üzenet a Európának

Az Uniónak keménynek kell lennie Oroszországgal – figyelmeztet az Economist. Nincs helye széthúzásnak: álljt kell parancsolnia a „barna medvének”, azaz fel kell függeszteni az együttműködési tárgyalásokat, szigorítania kellene a vízumkibocsátás feltételeit és leginkább az orosz üzletemberek európai betéteit igen szigorúan kellene ellenőriznie.

Kommentár: És akkor most hátradőlhetünk és elmerenghetünk azon, vajon ki az, aki ezt olyan komolyan gondolja, hogy még le is írja. Vezércikkben.
Az időzítés is kiváló volt: azzal egy időben jelentette be Oroszország, ha Lengyelországba telepítenek amerikai rakétákat, akkor azokat jól megszórja atombombával.
Ez a véleménycikk egyébként nagyon emlékeztet azokra az üzenetekre, amelyet a Gyurcsány-kormány és maga a miniszterelnök kapott az egyre barátibb orosz-magyar viszonyért és persze a Déli Áramlat támogatásáért. (Németországnak és Olaszországnak lehet büntetlenül részt venni ilyen tervek megvalósításában, nekik nem üzentek.)
Csak egyetlen egy dolog érdekelne: mi történt, ami miatt Oroszország nyeregben érzi magát? Az olajdollárok nem elegendőek ehhez – legalábbis szerintem.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr394564990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása