Honey.jpgMinél természetesebben táplálkozunk, annál kevésébé ártunk az egészségünknek. A cukorrépából ipari eljárással előállított finomított fehércukor fogyasztása közel sem mondható egészségesnek, és meglehetősen ellentmondásos adatok szolgálnak a mesterséges édesítőszerek (pl. aszpartám, stb.) mellékhatásairól is. Teljesen kézenfekvő, hogy mézzel édesítsünk, amit csak lehet.

A méz tápanyagtartalma:

  • vitaminok (különösen A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E )
  • enzimek
  • ásványi anyagok (kálium, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, illetve kis mennyiségű vas, cink, réz, mangán)
  • egészséges szénhidrátok (a méz 70-80%-a szénhidrát)
  • kis mennyiségben fehérje (0,3% fehérje)

A méz legnagyobb előnye azonban egyáltalán nem a vitamin vagy ásványianyag tartalmának köszönhető. 100 grammnyi méz is csupán 1-3%-ban fedezi a felsorolt vitaminokból, ásványi anyagokból a napi szükségletünket.

Legnagyobb értékét az egészséges összetételű szénhidráttartalma, az enzimjei, a magas gyógyhatású flavonoidok (növényi eredetű gyógyhatású vegyületcsoport), viaszok, illóolajok adják.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr165369423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása