impossible.jpgEzt a cikket önsztönzőnek szánom. Azok az emberek viszik sokra az életben, akik nem ismernek lehetetlent. Ők azok, akik olyan célokat tűznek ki, amelyekre a többiek csak legyintenek. És általában meg is valósítják.

“Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.”

Az az ember, akinek nincsenek nagyra törő céljai csak egy “átlagember”, aki vegetál. Soha ne legyél kishitű, ha van egy nagy célod, ami fontos számodra, amit minden áron el szeretnél érni! Ha te magad sem hiszel benne, hogy sikerülni fog, miért várod el, hogy teljesüljön?

Honnan tudhatod, hogy elég “méltó” a célod? A legjobb jel, ha többen azt mondják: “Te álomvilágban élsz.”

Richard M. DeVos az Amway alapítója azt mondta: “Ha ki kellene választanom egy olyan tulajdonságot, olyan személyes vonást, amitől szerintem a leginkább függ a siker, az álhatatosságot választanám. Az elszántságot. A szilárdságot, hogy végigcsinálom a dolgot, és ha hetvenszer kiütnek, hetvenszer felállok a padlóról, és ezt mondom: Jöjjön a hetvenegyedik menet!”

Edison 10000 sikertelen próbálkozás után találta fel a villanykörtét. Minden kudarcot úgy fogott fel, mint egy nem működő lehetőség “kipipálását” a listáján, ami ismét egy lépéssel közelebb vitte a céljához.

Te is ilyen kitartó vagy?

A kedvenc idézetemmel zárom ezt a bejegyzést:

“A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.” (Muhammad Ali)

1 komment

Címkék: siker Célok

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr765369174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zZz 2013.06.22. 23:36:58

Nem Edison találta fel a villanykörtét. Ő ellopta az ötletet. (Meg egy rakat másikat.)
Muhammad Ali álma a Parkison kórhoz vezette őt.

Értem én a koncepciót, a példák viszont, nagyon finoman szólva, sántítanak.

A dolog másik oldalát pedig elfelejted: a sikersztorikat meséled csak. Mintha mindenki, aki nagyot mert álmodni, aki nem tekintett lehetetlennek valamit, az célba is ért volna.
Vegyük csak a sportolókat. Egy-egy sportágban több ezer, ha nem tízezer, százezer szerte a világban arról álmodik még kezdőként, hogy hátha talán nagy sportoló lesz belőle, világbajnok, olimpiai bajnok.
A valóságban pedig csak igen kis töredéke (<1%) ezeknek az embereknek éli meg ezt az álmát.

Szóval igen, kell az elszántság, ez nyilvánvaló. De attól, hogy az megvan, még mindig mocskosul messze lehetsz a céltól. És az emberek többségének mocskosul messze is marad.
süti beállítások módosítása