fuves 2013.06.20. 16:48

Trianon-felvonulás

trianon.jpgA 93 évvel ezelőtti trianoni gyalázat évfordulóján idén is felvonulás lesz a nemzetgyalázatra emlékezve, azon országok nagykövetségeinek érintésével akik felelősek a döntésért, illetve annak haszonélvezői.

A felvonulás célja nem a határok átszabdalása, sokkal inkább a tiltakozás a környező országokban tapasztalható magyarelleneség ellen, békésen.


Szlovákiában bíróság elé állítanak koholt vádakkal, Erdélyben ellehetetlenítenek, Szerbiában meg csak egyszerűen szétverik a fejedet a rendőrség segédletével.

Hungarofób megnyilvánulások elszenvedője a határon túli magyarság, miközben mindennek az egyik gyökeréről, Trianonról még csak beszélni sem ildomos. Pont ezen kell változtatni.

A népnyúzó kormány, a parlamenti pártok és a magyarországi választók mind-mind adósai nemzetünk azon részének akik 87 éve kisebbségben, nap mint nap megküzdve és kiállva magyarságukért élik életüket.
A minimum, hogy megemlékezünk arról: az ország 2/3-át egyszerűen elrabolták, a magyar ajkú lakosság 1/3-át hontalanná tették.
A régi Magyarország helyén most 8 államban élnek magyarok, Európa legnagyobb őshonos kisebbsége lettünk.

“Építsünk hidat, tiszta szavakból határok fölé

s elindulhatunk egymás felé
Építsünk hidat, ha nem megy másképp hát így kezdjük el
míg magyar szóra, magyar szó felel!"

Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr595370994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása