100.jpgAkár még igaz is lehet egy ilyen kijelentés, de az egyik legrosszabb kifogás, amit valaha hallottam, amikor valakit rá akarok beszélni az egészséges életmódra.

Miért nem jó érv?

  • Mert amennyiben igaz, akkor XY azon ritka szerencsés kivételek közé tartozott, akik szemben állnak a statisztikával. Akik nem fordítanak elegendő figyelmet az egészséges életmódra, sokkal nagyobb arányban betegednek meg súlyosan idősebb korukra, de gyakran már viszonylag fiatalon.
  • Nem csak az számít, hogy valaki meddig él, hanem az is, hogy utolsó éveit, esetleg évtizedeit milyen minőségben, milyen egészségi állapotban, milyen aktívan tölti. Sőt, talán ez számít igazán. Ki akarna idős korára évtizedekig ágyhoz kötve, kiszolgáltatottan élni, csak azért, mert nem figyelt oda korábban arra, hogy egészségesen éljen?
  • Attól, hogy valami igaz valakire, még nem feltétlenül igaz rád. Akkor sem, ha XY családtag.
  • Vajon meddig, és milyen életminőségben élt volna XY, amennyiben odafigyelt volna az egészségére?
  • Hol élt XY, esetleg egy friss levegőjű vidéki településen? Te pedig egy magas légszennyezettségű nagyvárosban élsz? Ha XY is egy szennyezett levegőjű nagyvárosban él, biztos megérte volna a 90-et?
  • De a lényeg, hogy ne mással foglalkozz, hanem saját magaddal!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr295370668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása