oyster.jpgSokféle diétás módszer létezik, a legtöbbjüknek azonban komoly hátrányaik is vannak. Egyes módszerekkel valóban gyors fogyást lehet elérni, de közben az egészségünk is megsínyli az akciót. Ha nem vagy hajlandó kompromisszumot kötni, és egy eredményes, de amellett egészséges módszert keresel, hát megtaláltad.

Ez a South Beach diéta néven elhíresült módszer.

Mi a lényege összefoglalva?

Az Atkins-diéta elvére épül, miszerint a szénhidrátok megvonásával a szervezet az elraktározott zsírt kezdi égetni.

Miben más, miben jobb, mint az Atkins diéta?

Az Atkins-diéta a különböző szakaszaiban szigorúan szabályozza a bevihető szénhidrát mennyiséget, illetve nem tesz különbséget a különböző szénhidrátok (gyorsan felszívódó egyszerű szénhidrátok és a lassan felszívódó összetett szénhidrátok) között, pedig ez a kulcsa az egészséges fogyásnak. Az Atkins diéta indokolatlanul szigorúan tiltja, illetve szabályozza például a nagyon egészséges gyümölcsök fogyasztását.

Emellett a South Beach diéta különbséget tesz a zsiradékok között is. Az egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat részesíti előnyben, amelyeket elsősorban olívaolajból, tengeri halak húsából szerezhetünk be.

Miből áll egy South Beach diéta?

A South Beach diéta - az első szakaszát kivéve - nem a szénhidrátok, hanem a gyorsan felszívódó szénhidrátok kiiktatásán alapszik. Vagyis támogatja a gyümölcs, zöldség, de még a teljes kiőrlésű gabonákból készült pékáruk fogyasztását is, valamint a rendszeres étkezést.

A South Beach diéta szakaszai

Első szakasz

A South Beach diéta első két hete szigorú csak, ugyanis ekkor még el kell hagyni szinte mindennemű szénhidrátot, még a lassan felszívódóakat is: teljes kiőrlésű kenyereket, krumplit, rizst, gyümölcsöket (és minden egyéb szénhidrátot: kenyérfélék, péksütemények, édességek, köretek közül mindent, ami nem zöldség, stb). Kizárólag fehérjedús ételeket és zöldségeket lehet fogyasztani tetszőleges mennyiségben (prézli nélküli hal, száraz színhús, tejtermékek, tojás, stb). Súlyfeleslegtől függően 3-6 kilógrammot is lehet fogyni csupán ebben az első szakaszban.

Második szakasz

Itt már fellélegezhetsz! Fogyassz sok gyümölcsöt, ehetsz rendszeresen teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, barnarizst is, de továbbra se fogyassz édességeket, csokit, süteményt, olajban sült krumplit, zsíros húsféléket, szalámit, stb.)! Ez a szakasz a kívánt testtömeg eléréséig tart. A tartós fogyás itt heti 0,5 kilógramm körül lesz.

Harmadik szakasz

Valójában itt véget ért a fogyókúra, már csak a szintentartás a lényeg. Ezt olyan életmód bevezetésével érheted el, amelyben kerülöd a túl zsíros ételeket és azokat, amelyek “üres kalóriát” tartalmaznak. Csökkentsd rendkívül minimálisra a sütemények, torta, cukorkák, csokoládé, chips, fehérkenyér, zsíros húsok, olcsó felvágottak fogyasztását! Ez már nem csak a diéta, de az egészséges táplálkozás alapja is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr365367453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása