hizokura.jpgSokan kénytelenek ma diétázni, fogyókúrázni, azonban olyanok is akadnak, akik éppen az ellenkezőjétől szenvednek: vékonyak, és nem képesek magukra pakolni még néhány kilót sem. Nekik próbál segíteni pár jó tanáccsal ez a bejegyzés.

Mit tehetsz a soványság ellen?

  • Mindenekelőtt növelned kell a tápanyagbevitelt. Több fehérjére, szénhidrátra, és zsírra lesz szükséged. Szokd meg, hogy naponta 4-5-ször étkezel, ebből 1-2 étkezés lehet akár kimondottan könnyű is, pl. olajos magvak joghurttal és gyümölccsel, vagy bármi hasonló.
  • Azonban vésd az eszedbe, hogy a hízókúra nem egyenlő az eszetlen hamburger és pizza evéssel. Az egészség megtartása elsődleges szempont a roborálás során.
  • Táplálkozz változatosan, gyakran fogyassz halat, színhúst, tejtermékeket, tojást, teljes kiőrlésű kenyeret, tésztaféléket, zöldségeket, főzelékféléket, burgonyát, rizst.
  • Ne alkalmazz olyan kétségbeesett hízókúrát, ami abból áll, hogy sok édességet eszel. Ha így teszel, a sok értéktelen kalória mellett nem fogsz tudni bevinni elegendő hasznos tápanyagot. A másik nyomós érv ez ellen, hogy a gyakran fogyasztott cukros ételek folyamatosan abnormálisan megemelik a vércukorszintedet, és ez hosszabb távon akár cukorbetegséghez is vezethet. A helyes eljárás az, ha a tápláló főétkezést egy kis mennyiségű nassolnivaló követi. Ne a desszert legyen a főétkezés.
  • Lefekvés előtt 20-30 perccel is érdemes egy könnyű „fél-étkezést” beiktatni.
  • Ne akarj azonnal látványos eredményt elérni! Mint ahogyan a fogyókúra is akkor hatásos és tartós, ha kisebb léptékben fogysz, a hízókúrától sem szabad heti fél kilónál többet várni.
  • Roboráló tápszereket is kipróbálhatsz.

 

Sok hízókúra ott bukik el, hogy nem tudsz eleget enni…

  • Sportolj rendszeresen! A mozgás miatt nagyobb lesz a szervezet energiaigénye, és egyből könnyebb napi többször étkezni. A sport nagyszerű stresszoldó is, ezért az ilyen jellegű étvágytalansági probléma mérséklésében is segítséget nyújthat.
  • Sokan például egy rossz párkapcsolat miatt fogynak. Egy ilyen kimondottan rosszul működő kapcsolat azonban fizikailag és lelkileg is sokkal rosszabb, mint az átmeneti magány… A magánélet rendeződése után gyakran hamar helyre áll a normális testsúly.
  • Egyél gyümölcsöt minden nap, feléleszti a gyomrot, egyből jobban lesz étvágyad is, és vitaminnal, enzimekkel látja el a szervezetet.
  • Igyál elegendő folyadékot, ez elősegíti a tápanyagok hasznosulását, felszívódását, és szintén meghozza az étvágyat.

 

Ha egészségesen, napi négyszer, akár ötször étkezel, rendszeresen sportolgatsz, és az orvos kizárt bárminemű betegséget, akkor a vékonyságod alkati kérdés, azaz nem alultápláltság okozza. Ebben az esetben nem biztos, hogy szükséges jelentős változtatásokat tenned.

A szervi és súlyos mentális eredetű soványság problémáját szakember segítségével lehet megoldani.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr275370954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása