fitness.jpgTudtad, hogy idős korban az izmok összeesése elsősorban nem maga az öregedés, hanem a régóta tartó edzéshiány miatt következik be? Súlyos tévedés, hogy konditerembe csak azok járnak, akik úgy szeretnének kinézni, mint egy háromajtós szekrény. Gyakran találkozni ott törékeny hölgyekkel vagy idősebbekkel is, akik csupán fittebben, egészségesebben akarnak élni, és nem szeretnének idősebb korukra kiszolgáltatottá válni.

Miért a jobb a konditerem, mint az otthoni edzés?

  • Egy fitnessteremben teljesen rá tudsz hangolódni a gyakorlatokra, és amúgy sem tudsz mást csinálni, ha már ott vagy. Ezt otthon nehéz elérni, mert ezer dolog elvonja a figyelmed.
  • Otthon sokkal korlátozottabbak a lehetőségeid, tudsz felüléseket, fekvőtámaszokat csinálni, de nincsenek célirányosan egy-egy adott izomcsoportra kifejlesztett gépek az edzéshez.
  • Ha mindig ugyanazokat a gyakorlatokat végzed, az izmaid hozzászoknak, és nem fejlődnek. Egy közepesen felszerelt konditeremben például csak a hasizomgyakorlatra 3-5 féle gép vagy pad is akad, nem beszélve a többi izomcsoportról, otthon kevés lehetőség van variálásra.

A súlyzós edzés előnyei:

  • Izomzat erősödése, könnyebb mozgás idősebb korban
  • Ínszalagok erősödése, kisebb esély a húzódásokra
  • Esztétikusabb test
  • Szív edzettségi foka nő, jó hatással van a keringési rendszerre
  • A súlyzós edzés a közhiedelemmel ellentétben erőteljesen zsírégető hatású, ezért a fogyókúrák nagyszerű kiegészítői. Még edzésnap utáni pihenőnapon is egy csomó kalóriát égetsz a regenerálódás alatt!
  • Felnőtt korban is nagy sikerrel átalakíthatjuk az egész testünket, sosem késő elkezdeni.

De azt sem tudom, mihez kezdjek magammal a konditeremben!

  • Rengeteg ingyenes újság rendelkezésedre áll, amelyekből sokat tanulhatsz. Ezeket ma már a legtöbb konditeremben be tudod szerezni.
  • A konditermekben álalában találunk olyan segítő személyzetet, aki tanácsod tud adni, ha mi magunk még nem igazodunk el a súlyzós edzés világában.

1 komment

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr15369292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zZz 2013.06.22. 22:29:14

"...de nincsenek célirányosan egy-egy adott izomcsoportra kifejlesztett gépek az edzéshez."

Ez inkább előny, mint hátrány.

"Ha mindig ugyanazokat a gyakorlatokat végzed, az izmaid hozzászoknak, és nem fejlődnek."

Változatossághoz nem kellenek gépek, csak változatos gyakorlatok. Rengeteg forrás van, ahol utána lehet nézni gyakorlatoknak, meg is lehet kérdezni hozzáértőket.

Aki azt hiszi, hogy gépek kellenek, az keressen rá a legnépszerűbb videóportálon a következőre: "Hannibal for king".
süti beállítások módosítása