A rendszeres testmozgásról kijelenthetjük, hogy szinte csak pozitív hatást gyakorolhat ránk, és segít az egészségünk megőrzésében. A rendszeres mozgás fogalma szinte mindenki számára mást jelent.

Érthetünk ez alatt heti egy-két egyzést és számba vehetjük az egyes sportágakat, például a kocogást, vagy akár az aerobikozást. De valaki számára már az is elegendő mozgást nyújt, ha rendszeresen sétál vagy,  ha naponta elvégzi a maga dolgát, mivel az annyi mozgást biztosít számára, mintha végigtornázna egy fitneszórát.
Valamennyit mindenki mozog rendszeresen, és egészségügyi hatását tekintve a mozgás megléte alapvetően fontosabb annál, mint az, hogy mit is csinálunk.
Ha a hétköznapjainkban nem mozgunk aktívan, például egy irodában dolgozunk a munkahelyünkre bejutás sem jár túl sok mozgással, akkor a legegyszerűbb megoldás, ha a fitneszt választjuk. A fitnesz otthon is könnyedén elvégezhető gyakorlatokat tartalmaz, de akár különórákra vagy konditerembe is járhatunk, ha úgy jobban szimpatikusabb.
Felkérhetünk egy személyi edzőt is, aki segít nekünk személyre szóló edzéstervet összeállítani, de ha szeretnénk, még életmódtanácsokkal, vagy étrend tervvel is ellát majd.

Az intenzív mozgás olyan állapotot hoz létre, amely kihat a testi-és lelki állapotunkra is, feltölt adrenalinnal, a testünket pedig kellően megdolgoztatja és lefárasztja. Na meg persze karban is tartja, amit a szervezetünk erős immunitással, és jó kondival hálál meg.
A mozgás hatására javul a közérzetünk, feltöltve érezzük magunkat, kis túlzással azt is állíthatjuk, hogy olyan, mintha egy új, erősebb testet kaptunk volna az eddigi, lusta helyett.
Ezek tudatában, és egy egészséges létforma kialakítására való vágy esetén nagyon fontos a rendszeres mozgás megléte, higgyük el: sokkal jobban fogjuk magunkat érezni tőle!
A jobb állóképességnek köszönhetően javul az életminőségünk, és megnövekedik a mindennapi teljesítőképességünk. Jobban fogunk tudni odafigyelni a munkára, jobban tudunk koncentrálni otthon is – jól hangzik, ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://fuves.blog.hu/api/trackback/id/tr265365653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása